Salon lepote shape, lpg nega obraza in telesa
   
 
Posveti in analiza vaše kože  
   
Intraceutical  
   
Intraceuticals Boosters  
   
Permanentni Make Up  
   
Odstranjevanje tetovaž in mikropigmentacije  
   
Nega obraza  
 
Cellulishock dinamičen tretma  
 
Depilacija telesa in oblikovanje dlačic na obrazu  
   
 
 
kontakt in naročila  
   
   
 
Novosti in akcije v salonu Shape
 


... preberite več

PRIJAVA/ODJAVA NA NOVICE

 
   
 
Obled brosur in letakov Shpe salona
 

Shape,
salon lepote Mali
v publikacijah
... več

 
   
 
Darilni boni Shape, salon lepote Mali  
 

 

 

DARILNI BON
JE ČUDOVITO
NOVOLETNO
DARILO

   
   
 

LASERSKO ODSTRANJEVANJE TETOVAŽ IN MIKROPIGMENTACIJE (PERMANENTNI MAKE UP)

   

Vsako leto se po svetu za tetoviranje odloči na tisoče ljudi, ravno tako za tretma permanentnega make up-a, ki mu v današnjem času zaradi napredne tehnologije rečemo tudi mikropigmentacija. Med njimi je tudi precej najstnikov, ki skozi tetoviranje nemalokrat iščejo lastno identiteto. Popularnost tetovaž in mikropigmentacije tako iz leta v leto narašča tudi pri nas. Vendar pa jih vsaj polovica to odločitev kasneje obžaluje in se želijo motečega okrasa na svoji koži za vedno znebiti, kar pa, žal, ni vedno tako preprosto.

 
 
KAKO SE LAHKO ZNEBIMO MOTEČE TETOVAŽE ALI MIKROPIGMENTACIJE?
Sami začetki uporabe laserja za odstranjevanje tetovaž segajo v pozna 1980-a. Običajno je bilo potrebno več posegov, ki pa so bili običajno boleči in so pravtako povzročili nastanek brazgotin. V zadnjih letih so se pojavili LASERJI, ki obljubljajo skoraj takojšnjo odstranitev mikropigmentacije in tatto-jev. LASER je danes postal standardno zdravljenje za odstranjevanje tatto-jev in mikropigmentacije, saj v rokah strokovnjaka nudi učinkovito, brezkrvno zdravljenje z nizkim tveganjem in z minimalnimi stranskimi učinki. Vsak postopek se izvaja v eni ali več obravnavah, stranka pa gre lahko po opravljenem posegu domov.
 
Kako odstranimo tetovažo ali mikropigmentacijo z laserjem?   odstranjevanje tetovaž in mikropigmentacije
Visokoenergetski laserski aparati, ki se uporabljajo za odstranjevanje tetovaž in mikropigmentacije, proizvajajo le svetlobo točno določene valovne dolžine, za katero je značilno, da se absorbira le v določeni barvi. Laserski aparat oddaja svetlobo v zelo kratkih pulzih, ki trajajo le nekaj nanosekund.
Barvilo v koži absorbira lasersko svetlobo, ki majhne delce pigmenta razgradi, ne da bi poškodoval druge kožne strukture. Razgrajene delce tetovaže potem po naravni poti odstrani naš imunski sistem, ta proces pa traja več tednov. Laser namreč uniči barvilo, ki se razbije v dovolj majhne kapljice, da ga naš krvni obtok odstrani. Večji delci barvila, zahtevajo seveda več tretmajev.
 
   
Koliko tretmajev je potrebnih za popolno odstranitev tetovaže ali mikropigmentacije?  
Število potrebnih tretmajev je zelo odvisno od velikosti, lokacije, globine, starosti in barve tetovaže oz. mikropigmentacije. Veliko vlogo ima tudi opravljeno delo pigmentista oz. tetovatorja ter ali gre za amatersko ali profesionalno tetovažo (mikropigmentacijo). 

 
Za odstranitev manjše tetovaže morate strokovnjaka obiskati dvakrat, povprečno pa je poseg potrebno opraviti 4 do 8 krat in ga ponoviti vsakih 4 do 6 tednov, do popolne odstranitve moteče tetovaže. Večje tetovaže zahtevajo več obiskov. Enako velja tudi za mikropigmentacijo. Med enim in drugim obiskom mora miniti vsaj 4 do 6 tednov, saj imajo na ta način celice organizma dovolj časa, da odstranijo pigment. Lažje odstranljive so temne barve, kot sta temno modra in črna, več težav pa je s svetlimi barvami; z rumeno, zeleno, oranžno in kožno bravo. Tretmaji ponavadi trajajo do 30 minut lahko pa tudi dlje, odvisno od velikosti tetovaže. 

Večina strank kmalu poroča o izboljšanju. Vendar pa lahko zahteva velika ali močno obarvana tetovaža večje število tretmajev, da dosežemo dober rezultat.
 
Kakšna bo koža po tretmaju?
Po terapiji z laserjem lahko koža pobledi in na območju okoli tetovaže ali mikropigmentacije nekoliko pordi ter rahlo oteče. Koža je lahko tudi nekoliko bolj hrapava, vendar vsi ti znaki kmalu izginejo. Gre za normalen proces ki sčasoma izzveni. 
 
Ali bo tetovaža oz. mikropigmentacija odstranjena v celoti?
Zavedati se je potrebno, da vseh tetovaž ni mogoče povsem odstraniti. Na to vpliva velikost risbe, pigment in njeni toni ter globina tetovaže. Pri mikropigmentaciji je možnost popolne odstranitve večja saj pigment v tem primeru ni globoko vnešen. Pigment nekaterih barv lahko vsebuje železov hidroksid, ki na koži po postopku z lasarjem oksidira. Koža na tem mestu potemni. Na to vas pri nas tudi opozorimo v kolikor opazimo to možnost.

Vnaprej je težko napovedati točno stopnjo odstranitve, saj strokovnjak za odstranjevanje tatto-jev in mikropigmentacije nikakor ne more vedeti, katero od več sto barvil, ki so danes na voljo, je bilo v vašem primeru uporabljeno. 
 
Primerjava z drugimi metodami odstranjevanja tetovaže in mikropigmentacije?
Odstranitev tetovaže ali mikropigmentacije z laserjem je v primerjavi z drugimi metodami varna in popolnoma neinvazivna, vendar predvsem v rokah izkušenega strokovnjaka. 
 
Kako ravnati s kožo po opravljenem tretmaju?
Odstranjevanje tetovaž in mikropigmentacije nosi tudi tveganje za okužbo zato je potrebno pri odstranjevanju ravnati skrajno previdno. Po končanem odstranjevanju tetovaže, je potrebno pet ali šest dni kožo mazati z antibiotičnim mazilom, ki prepreči okužbo. Potrebno se je držati navodil, ki jih stranka dobi pred tretmajem. Tretirana površina mora biti suha in čista.
Kožo, kjer je bila tetovaža ali permanentni make up, ne smemo izpostavljati soncu, ne da bi jo prej namazali s sredstvom z visokim zaščitnim faktorjem.
 

 

 

Lasersko odstranjevanje tatto-ja in mikropigmentacije:

 
 
Mikropigmentacija na obrazu- majhen obseg 120 eur
Mikropigmentacija na obrazu- velik obseg 180 eur
Tatto do 5cm2 70 eur
Tatto do 10cm2 90 eur
Tatto do 20cm2 110 eur
Tatto do 30 cm2 130 eur
Tatto do 50 cm2 180 eur
Tatto do 150 cm2 250 eur
 
       
  www.shape.si Salon Shape
Barjanska cesta 72,
1000 Ljubljana
 

salon@shape.si
Rezervacije in informacije: gsm: 041 771 689, tel: 01 283 22 70
Delavni čas: po dogovoru,
sobote, nedelje in prazniki zaprto

       
lepotni salon shape, za dobro počutje, domov